Onze vereniging

Bij het maken van een productie komt veel kijken. Zang, dans en acteerwerk moet uitvoerig geoefend worden. En dat doen we met veel plezier! Onze gezellige vereniging, van ruim veertig leden tussen de 15 en 70 jaar, repeteert op woensdagavond onder leiding van onze dirigente, regisseur of choreografe. Een enkele keer is er een aparte repetitie op donderdagavond, meestal voor de hoofdrollen. In de laatste weken voor de première vinden er zo nu en dan op zaterdag repetities plaats, waarin we doorlopen spelen, met zo veel mogelijk decor en rekwisieten.

Binnen het ZMT is zijn er een aantal commissies waarvoor je je kunt opgeven. Zo hebben we een PR-team, een kledingcommissie, en een rekwisietencommissie. Maar natuurlijk ook een grimecommissie en voor de feestjes en uitjes bestaat er een feestcommissie! Ook draaien we allemaal af en toe bardienst.

Het vergt ontzettend veel werk om een voorstelling te maken. Dit kunnen wij niet alleen, maar vele handen maken licht werk. Dit wordt mogelijk gemaakt door tal van vrijwilligers, die ons ondersteunen voor, tijdens en na de voorstellingen.

Denk hierbij aan het bouwen van het decor en lichtplan, het maken van rekwisieten, het grimeren, het verzorgen van kapsels, naaien van kostuums, het draaien van bardiensten, het vervoer van rekwisieten en decor, de verloting en allerlei andere hand- en spandiensten. Lijkt het jou ook leuk om vrijwilliger te zijn? We zijn blij met allerlei talenten en komen graag met je in contact! Dit kan door een mail te sturen naar info@zwolsmuziektheater.nl

[ Benno Wonink Fotografie ]070423 (241)

Artistiek Team

Musical is zang dans en spel. Om de cast te helpen om bij elke discipline het uiterste uit zichzelf te halen, hebben wij een fantastisch professioneel artistiek team. Zij slagen er elk jaar weer in om van alle zang, dans en spel samen één mooi geheel te vormen.

[ Benno Wonink Fotografie ]070423 (170)

Regisseur: Timothy Kok

Timothy Kok is al op jonge leeftijd besmet geraakt met het ‘theater-virus’. Hij heeft zich doorontwikkeld tot regisseur voor het muziektheater. Van circa 20 muziektheater-producties heeft hij de regie mogen voeren. Hoewel de producties zeer uiteenlopend waren, kenmerkten zij zich door zijn visie op het ensemblewerk en functionele decors.

Naast de uren die Tim in en rond het theater aan het werk is, is hij werkzaam in het basisonderwijs. Tim is vanaf 2017 regisseur van het Zwols Muziektheater

[Benno Wonink Fotografie] - 220409 (116)

Dirigent: Mip van der Heide

Mip van der Heide, pianist, koordirigent en componist, begon op zesjarige leeftijd met pianospelen. Aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle behaalde ze in 1992 haar diploma voor Docerend Musicus ‘Hoofdvak Piano’.
In 1998 heeft zij de applicatieopleiding ‘Koordirectie voor vakmusici’ van het SNK
te Nijmegen met succes afgesloten.
Mip is sinds mei 2014 dirigent van het
Zwols Muziektheater.

Daarnaast heeft zij de muzikale leiding over de koren Swingshift en De Koor, geeft zij pianoles en arrangeert en componeert zij muziek voor andere koren. Meer informatie over Mip: mipvanderheide.weebly.com

2

Choreografe: Mieke Wiltink

Al op jonge leeftijd was Mieke Wiltink volledig gefocust op dans en theater. Daarom besloot ze om auditie te doen voor een dansopleiding en werd aangenomen op Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Tijdens deze opleiding ontdekte Mieke haar talent voor het lesgeven, choreograferen en creëeren en wilde zij zich na haar opleiding volledig daar op focussen.

Als fulltime dans- en musicaldocent werkte zij een aantal jaren op verschillende theaterscholen. Daar deed zij veel ervaring op in het maken van voorstellingen en coördineren van scholenprojecten en leerde zij ook zaken op te pakken die meer te maken hadden met organisatie, klantcontact en planning. Inmiddels werkt Mieke als zelfstandige in haar eigen onderneming. Naast het geven van dans- en musicallessen, maakt en speelt ze haar eigen voorstellingen als ‘Kindertheater Kubus’ voor peuters en kleuters. Ook is zij onderdeel van Project Lima, een stichting dat maatschappelijke thema’s kenbaar maakt door middel van dans en acrobatiek aan het basisonderwijs. Als choreografe heeft Mieke een vaste plek in het artistieke team van Danscompany Spring en werkt zij nu één jaar voor het Zwols Muziektheater.

Commissies

Binnen een vereniging is er veel hulp nodig, vandaar dat enkele enthousiaste leden zich aanmelden om te helpen in een commissie.

Dit kan bijvoorbeeld de PR-commissie zijn, die zich onder andere bezighoudt met berichtgeving op social media en de website, maar ook de kleding-, grime- en rekwisietencommissies. Zij zetten zich in om de voorstelling zo goed mogelijk eruit te laten zien. Daarnaast zijn we ook erg blij met enkele mannen die ons helpen bij het bouwen van het decor.

Samen maken we de vereniging!

[ Benno Wonink Fotografie ]070423 (179)
[Benno Wonink Fotografie] - 220409 (303)

Het bestuur

Het bestuur is verantwoordelijk voor het beleid van het Zwols Muziektheater en ziet toe op de dagelijkse gang van zaken. Het bestuur bestaat uit de volgende personen:

  • Wendy Leeuwenkuyl - Voorzitter
  • Marga Franken - Secretaris
  • Sanne Kox - Penningmeester
  • Sylvia Hogeboom - Lid
  • Attie van Apeldoorn - Lid

Geschiedenis

Onze vereniging kent een lange geschiedenis. In 1934 werd de Neutrale Zang- en Operettevereniging (NZOV) opgericht. Vanaf 1945 worden er avondvullende producties verzorgd in de vorm van operettes. Sinds 2009 heten we Zwols Muziektheater en brengen we jaarlijks een semiprofessionele musicalproductie op de planken.

Het ensemble vormt daarbij de basis, een deel van de rollen wordt ingevuld door de eigen leden en voor de hoofdrollen houden we elk jaar audities waarvoor iedereen zich kan aanmelden.

Klik hier voor het overzicht van producties die we verzorgd hebben.

Foto oud
Scroll naar boven